O-time watch
Cutted glass, steal and leather.
Design Lena Bergström
Orrefors 2018

“Ett armbandsur från Orrefors bör såklart ha ett glas med slipade fasetter”, säger designern Lena Bergström. Hon syftar givetvis på Orrefors långa tradition med den slipade kristallen. “Så jag koncentrerarade mig på just glaset. Det skulle vara smycket på klockan.” I de elegant slipade fasetterna speglar sig omgivningen. Och beroende på valet av färg på urtavlan blir reflektionerna i fasetterna olika. Armbandet i läder och det rena urverket i stål binder samman känslan av exklusiva och tidlösa material. “Jag ville att armbandsuret skulle vara unisex, vackert och tidlöst. Helt enkelt en klocka jag själv vill ha.”

“A wristwatch from Orrefors should of course have a glass of cut facets,” says designer Lena Bergström. She obviously refers to Orrefors long tradition with cut crystal. “So I concentrated on the glass. It would be the jewelry on the watch.”In the elegantly ground facets, the surroundings reflect. And depending on the choice of color on the dial, the reflections in the facets are different. The leather bracelet and the clean steel ring make up the feel of exclusive and timeless materials. “I wanted the watchwrist to be unisex, beautiful and timeless. Simply a watch I want for myself.”